Des dels seus orígens, el boxa ha estat un esport popular, practicat encara abans d'haver estat inclòs en els Jocs Olímpics. Entre els esports que es practicaven a l'antiga Grècia, estava el boxa. A Roma, els contendents usaven els cestus, protectors metàl·lics per a les mans, esborradures de claus amb el que arribaven fins a matar als seus contrincants.

   

  La lluita i el boxa són dos dels esports més antics, i hi ha registres que es remunten a la cambra dmil·leni abans de Crist, a Egipte i Orient. Les primeres dades d’una baralla de boxa en els temps moderns, es situa a l’Anglaterra al 1681. El Duc Albermale va organitzar un combat entre el seu majordom i el seu carnisser. Ja al segle XVIII es lluita per diners i els espectadors fan apostes. Normalment aquests combats solien acabar de manera fatal, matant fins i tot als seus rivals.

   

  Durant el segle XX, mundialment el boxa va gaudir de popularitat en diversos països. El seu auge va ser propici per a la fundació de diversos organismes i organitzacions que van regular que promoguessin la pràctica. De la mateixa manera, establiments esportius dedicats a l'ensenyament i exercici d'enfocament pugilístic amb èxit van ser establerts. L'esport va produir molts atletes destacats, llavors la gran majoria homes, i molts esdeveniments professionals van ser promoguts i televisats. Alguns combats es van fer famosos, i obres, incloent expressions cinematogràfiques van incloure el tema de la boxa o van ser creades al voltant del boxejador.

   

  A principis de segle XXI, la boxa avança en la participació femenina. 

   

  Licencia de Creative Commons
  © Monboxa. Drets reservats. Llicència Creative Commons

  Please publish modules in offcanvas position.

  Free Joomla templates by L.THEME